איפה אפשר לאכול וגם ליהנות ממופע מחול או להקת ג'אז? ארבע המלצות על מסעדות שמארחות אמנים על בסיס קבוע
במטבח של רמה, לצד רמה, מבשל כבר שנתיים השף אסף שינער. 19 השנים שמפרידות ביניהם לא מפריעות להם לעבוד כתף לכתף בהרמוניה ולהתלהב מאותם חומרי גלם. כמו כל דבר בעבודה, גם את הראיון הזה הם עשו במשותף ובהנאה
עם פרוץ עונת המנגל אספנו מתכונים, טיפים והמלצות אישיות מחבורה מובילה של קצבים ומסעדנים מומחים לבשר. כל מה שצריך לדעת לפני שמתחילים לנפנף. להדפיס ולשמור
נכנסנו למסעדה בערב חורפי שהתאים בדיוק לסוג כזה של ארוחה, מהבילה ועם ניחוח מזרח אירופי רחוק. שותפי לארוחה שמבין דבר או שניים באוכל מזרח אירופי ולאו דווקא מבית אימא, התנדב לבאר את המנות שהוגשו בקעריות קטנות לצד לחם הבית. באחת היה סלט ירקות מתובל ומעניין ובאחרת שמאלץ, פשוט ככה, שמאלץ. השמאלץ, הסביר השותף, הוא שומן שמורחים על הלחם. אודה ולא אבוש, גיליתי כאן מעדן אמיתי
בשדרות רוטשילד בת''א ממוקמת רוסטיקו. פינה איטלקית ממש בלב תל אביב.
מצאנו שאנחנו יושבות בין לא פחות מתשעה זוגות של נשים בגילאים שונים שעשו בבוקר הזה בדיוק מה שאנחנו עשינו, בחוכמה: יצאו יחד עם חברה טובה להסתובב ברחובות המקסימים של נווה צדק וקינחו את הבילוי בארוחה
אוהבים לשתות? צוות הברמנים של אנג'י בר ובשר מנווה צדק מנדב ארבעה מתכונים לקוקטיילים מסעירים, רק לנער ולהגיש
נווה צדק חוגגת השבוע שוב עם פסטיבל של הצגות, סיורים מודרכים בשכונה הציורית והמיוחדת, מופעי חוצות וארוחות במחירים מיוחדים של 60-80 ₪ לאדם, במסעדות השונות. הנה ארבע דוגמאות שיפתחו לכם את התיאבון
יותר משאני מתפעל ממעשי הכשפים של שפים מלומדים ויצירתיים המגישים יצירות מופת חד-פעמיות במחיר הולם, כמובן, אני מעריץ את אנשי המקצוע השקטים שללא לאות ובמשך שנים רבות, מגיעים כל בוקר לעבודה כדי להגיש ארוחות טעימות, מבושלות מחומרי הגלם הטריים ביותר, באותה איכות ורעננות שאפיינה את המטבח גם עשר ועשרים שנה לפני כן – זו מקצוענות
לכבוד התיאטרונטו בנווה צדק העברנו את השאלון למרים בנימין, האמא שמאחורי מסעדת אמא הירושלמית ומסעדת דודה שבנווה צדק. שף בשקט הפעם עם מלכת המטבח העירקי
האמת, יכולנו בשקט לעצור כאן, שבעים ומרוצים. אבל הטעמים משכו אותנו הלאה. כי מה, נדלג על הפסטה מתוצרת עצמית?
בין הפיגמנטים אדומי הלחיים שגרמו לסבתות להכריח אותנו לאכול עגבניות נמצא גם הליקופן, אותו חומר פלאי שהוכח בוודאות כמקטין את הסיכוי ללקות בסרטן בכלל ובסרטן השד והערמונית בפרט. הסבר מורחב עליו ועוד כמה סיבות לאכול ירקות ופירות אדומים, בטורה השלישי של ליאורה חוברה בסדרת הצבעים
ברוהאוס, המסעדה במבשלת הבירה, השיקה תפריט לילי חדש עתיר מאנצ'יס, שמציע דרך אפלולית ורטובה לסגור את הלילה
על חופה של נתניה ליד מפל מים מרהיב תמצאו את ''מרקש''- מסעדה מרוקאית אותנטית כשרה.
איך מכינים אספרסו מקצועי בתנאים ביתיים? איך מקציפים חלב לקפוצ'ינו בלי מכונת קיטור ומה צריך לעשות לקפה הפילטר לפני ששופכים עליו את המים הרותחים כדי שיצא במיטבו? אבנר מירב חושף את הסודות הכי שמורים של הבריסטות למען מי שחולמים להפוך את הסלון שלהם לבית קפה מהסוג האישי
אחרי לא-חשוב-כמה מצות מרוחות בשוקולד, הררים של קניידלעך וגלונים של תירוש ורגע לפני מתקפת המנגלים של יום העצמאות, נזדמן לנו חלון הזדמנויות דיאטתי. כדי לא להחמיץ אותו, קבלו ארבע המלצות למנות טעימות ודלות בקלוריות ובשומנים
לאחר שחיסלנו את פירות הים והיינו עסוקים בלנגב את הרוטב בעזרת לחם הבית, טרח השף לצאת החוצה ולנזוף בנו על כך שאנו לא עובדים נכון, והציע שנבצע את הלחם וניתן לו לשחות ברוטב דקה או שתיים. מה יש לומר, האיש צדק. גם צלחות המנה העיקרית חזרו מנוגבות ומבריקות למטבח ואין לנו ספק ששוטף הכלים הריע לנו ממקומו ליד הכיור
מסלול ההכשרה של מרכוס גרשקוביץ מ''קנלה'' משובץ בשמות מרשימים כמו מסעדת ''רפאל'' או ''ארקדיה''. המסעדה האהובה עליו היא ''כתית''. על רקע הסטנדרטים הגבוהים מפתיע לגלות שהאהבה לתחום התחילה אצלו מדייסת קורנפלקס שאמו נהגה לערבב לו בילדותו
שפעת או לא, העוף עדיין כאן וכמו שהוכיח בחג הפסח, במלוא תפארתו. למי שלא יכול בלעדיו ולאחרים שמחפשים גיוון בחרנו שלושה מתכוני עוף מקוריים מתוך ''ספר העוף הגדול'' של רות אוליבר ואורלי פלאי-ברונשטיין
שלל נתחי אנטרקוט, קבבונים, כנפיים, ספייריבס, נקניקיות ובייקון התפננו להם על הצלחת לפנינו, כשלצידם בצלים ותפוחי אדמה מהאש. הרגשנו כאילו שליח על על טוסטוס העמיס את מיטב הבשרים ממסיבת ברביקיו של מגדל בקר, עצר על הדרך במדורת ל''ג בעומר ופרק את כל הערימה בסידור דקורטיבי על צלחתנו
אחרי האוכל ואחרי הביקור בחנות, יצאנו לסיבוב בדיר העזים שמונה לפי לירון, מנהלת המסעדה, למעלה מאלף ראשים. ביניהם מצאנו כמה צעירים במיוחד, שאפשר ללטף ואפילו להרים ולחבק. האכלנו את העזים הבוגרות בחציר מכף היד, עקבנו אחרי טווסים עם זנבות מפוארים וגלגלנו חוטים מהצמר שנגזז מהכבשים
ספר הבישול הכי מדובר של השנה הוא הספר החדש של אורנה ואלה, מבית הקפה המפורסם ברחוב שינקין. פרט לאוסף המתכונים המלא של המוסד, הוא מדגים גם איך מוציאים ספר בישול מוקפד, אישי, מזמין לקריאה ולהפשלת שרוולים. אם עוד לא שמתם עליו יד, הנה הזדמנות להציץ פנימה וגם שני מתכוני פסטה מעולים
ביום חמישי, ה-20.4 יחגגו המוני ישראל את המימונה בבתים פרטיים, באולמות ובפארקים. כבר כמה שנים שהמסעדות, בעיקר המרוקאיות, מצטרפות לחגיגה אבל את מה שקורה בענף לקראת המימונה הקרובה אין דרך להגדיר חוץ מאשר במילה השחוקה עד זרא ''טרנד''. השנה כולם קופצים על עגלת המופלטות אפילו מסעדות אסיאתיות וברים ליליים. מקבץ ההמלצות שלנו מימונה לפניכם
מסעדת Peter Luger Steak House היא מן המפורסמות בניו-יורק ומזה כ- 100 שנה. מפורסמת בעולם איכות וטיב בשריה – באישור משרד החקלאות האמריקאי.
בימי חמישי ושישי מכינים כאן עשרות סוגי מאכלים, לאכול במקום ולקחת הביתה. הבסיס, כמשתמע משמה של המסעדה, הוא האוכל היהודי האותנטי, שאליו מסתפח קיבוץ גלויות של טעמים: לצד הגפילטע פיש המסורתי ניתן למצוא במנות הראשונות גם דג סלמון, דג נילוס פיקנטי, אמפנדוס ועוד