בעוד שבועיים תתקיים במשתלות גבעת ברנר תחרות כובשי הזיתים החובבים בישראל. לקראת התחרות מספקת המשתלה כמה טיפים ראשונים למי שרוצים אבל פוחדים להצטרף לקהל ההולך וגדל של כובשים ביתיים. כיצד לכבוש זיתים ביין
כשאנחנו נפגשים, אני שואל אותה: ''נשתה קפה או בירה?'' ומתפלל שהיא לא תבקש קפה, כי עוד קצת קפאין ואני איהפך לתזזיתי מאוד וזה לא הרושם שאני רוצה לעשות בדייט ראשון. למזלי, היא אומרת ''אני אשמח לקוקטייל''
בקנדה, מספר השף אורן רון, יש סירופ מייפל ייחודי לכל מחוז, ממש כמו עם היין אצל הצרפתים או האיטלקים, ויש אפילו גוף ממשלתי שקובע את מידת האיכות של הסירופ. טור לכל מי שחשב שמייפל הוא רק סוכר נמס עם מתכונים מפתיעים בסופו
כמו במסעדות של פעם, יש משהו נהדר בעובדה שבעלי הבית גם מבשלים ומשרתים את הסועדים. הם נותנים מכל הלב כי באמת חשוב להם שתיהנה, יונס היא הבייבי שלהם. מיד כשמגיעים, יונס פותח שולחן עם 15 סוגים של סלטים ותבשילים שונים. המבחר מסחרר וכולל עוד ועוד פינוקים קטנים
לכל עונה היינות שלה ואי אפשר להעביר את חורף 2006 בלי להתעכב על יינותיו. פרויקט מיוחד של טעימות יין בארבעה מוסדות נחשבים בתחום
אחרי שבישל בתפוח זהב ובמסעדת 1873 מאכלי גורמה אנינים ויוקרתיים, ניצן ויקטורוביץ' דווקא לא מתעקש על סגנון בישול כלשהו. איפה שתזרקו אותי אני אתחבר, מסביר השף שאוהב את האוכל ולא את הפוזה
יונתן ישי מעמותת הוויסקי מסכם את אירועי 2005 בזירת הוויסקי ויש כאלה מתברר לא מעט: תאגידים משתלטים זה על זה, מזקקות סקוטיות נרכשות על ידי צרפתים, וזה עוד לפני שהשוק הסיני אמר את דברו. סערה בכוס וויסקי? שפטו בעצמכם
סדרת חוברות צביעה חדשות מציעה פיתרון מצוין לישיבה עם הזאטוטים בבית קפה או במסעדה. אפשר להביא מהבית ועוד יותר טוב לגלות את החוברת בתפריט ולהזמין במקום. רונית בר אילן שהצליחה לסיים את ההפוך מריעה ליצירתיות
שלחו לכם זר של ורדים לכבוד השנה החדשה, יום ההולדת או שבת המלכה? מה דעתכם לגוון קצת ולהכין ממנו ריבה ביתית? טור קצר על הפרח הכי רומנטי בעולם ומתכון מבושם בסופו
הבית התאילנדי חוגג בקרוב יום הולדת עשר ועדיין שומר על הטעמים האותנטיים שהופכים את המסעדה לחביבת השפים הישראליים. ניר דודק היה שם, טעם את הטום קא גאי, קדירה ענקית של חלב קוקוס עם נתחי עוף, פטריות וירקות, ונדבק בהתלהבות
יותר מכל דבר אחר מסמלת השמפניה את ליל הסילבסטר. רובנו רגילים לשתות אותה אבל מסתבר שאפשר גם לאכול. לרגל השנה החדשה, מנות עם שמפניה
זה הזמן להתחיל לשבץ ביומן פעילויות לשמונת ימי חופשת החנוכה: סדנת סופגניות, ביקור בבית קפה לילדים, סדנא להכנת נרות, וזה לא הכול. פרויקט חנוכה מדליק במיוחד
בגלל האמונה שארוחת הסילבסטר מנבאת איך תיראה השנה כולה, הרכיב השף יניב גור אריה מ''לגעת באוכל'' ארוחה קלה ושמחה ממרכיבם אציליים שאינם מכבידים כמו כמהין, כבד אווז ושוקולד. תפריט ארוחת סילבסטר למשקיענים שחוגגים בבית
לאחרונה החלה המסעדה לפעול במתכונת שונה מבעבר, ומעבר לפעילותה במשך היום כמסעדה בשרית היא מציעה מעתה בערבים תפריט חלבי הכולל בעיקר פסטות, פיצות ומנות חלביות נוספות כמו תפוחי אדמה מוקרמים, בלינצ'סים ואפילו מספר דגים.
אירועי סילבסטר במסעדות השונות - פרויקט מיוחד לסילבסטר 2006
אלון כהן, בשלן ורומנטיקן, רכש לעצמו את טבעת הלב ופנטז על ארוחת בוקר לבבית במיוחד לבני משפחתו. התוצאה, איך לומר זאת בעדינות, השאירה הרבה מקום לדמיון
רגע לפני הישמע הגונג מגלה הדיאטנית ליאורה חוברה כמה קלוריות יש בכוסית דרינק ומנגד, כמה קלוריות אפשר לשרוף בנשיקה. המסקנה: כדאי להתנשק באריכות ובתשוקה
אין קול אופייני יותר לסילבסטר מזה של הפקק הנחלץ מבקבוק שמפניה, באנחה חרישית או בבום גדול המלווה ברסס קציפתי של יין מבעבע. אבל איך בוחרים את סוג השמפניה? כמו תמיד ביום פקודה, חיים גן, איש הענבים, נחלץ לעזרתנו
אבנר מירב, בריסטה מדופלם שכבר חגג סילבסטר או שניים, יודע שחוקי מרפי לא פוסחים גם על הלילה הזה. מי יתנשק עם מי (ומי לא יתנשק), מי ייתקע בשירותים בדיוק בחצות ומה אסור לכם לשתות גם אם זה על חשבון הבית. הסילבסטר על פי מרפי
ממולאות בשוקולד, ריבת חלב, פיסטוק ואפילו קרם ורדים, עם חור באמצע או בלעדיו, מי יכול להתאפק מלזלול אותן? חמש המלצות חמות ומתוקות למי שהחליט החנוכה הזה לחגוג ובגדול
שפרה צח התוודעה השבוע ל- ISIO4, השמן הצרפתי החדש שמסתמן כחלוץ המהפכה התזונתית: לא רק שאין בו כולסטרול הוא אפילו מפחית כולסטרול, והוא עשיר במרכיבים תזונתיים חיוניים. מפלאי הנדסת המזון המודרנית (ויש גם מתכון בסוף)
''זלילה מופרזת בשעות אחה''צ והערב הינה האוייב הקשה ביותר בשמירה על משקל תקין. שעת משבר קשה זו, מצויה בקרב רב הנשים מעל גיל 40 ומהווה את הסיבה העיקרית לעליה במשקלן'', מסבירה דליה קולדהם, יועצת כושר ותזונה ממכבים.
במסעדה תהל הכינו לכם בסתיו 3 סוגי עסקיות, כדי לחמם לכם את הבטן. אם רציתם משהו קליל, יש ארוחה עסקית ב 35, ואם יש לכם חשק להוציא קצת יותר, יש עסקית ב 55, או עסקית הכוללת מנה ראשונה, עקרית, תוספת ושתיה קלה, והכל במחיר המנה העיקרית!
עד לפני שמונה שנים היה עופר אבגיל, 37, חוקר פרטי, עד שהבין שהוא לא ממש מוצא את עצמו בתחום והחליט ללכת אחר נטיות לבו, למטבח. בחמש השנים האחרונות בהן הוא השף של מסעדת בויה, הוא מאושר מכל רגע, ואפילו הכיר בין הסירים את אשתו הסינית, כשהגיעה לשמש כמתורגמנית לסושי-שף.
אפשר להדליק תנור כדי להתחמם, אפשר להתכסות בפוך עד הצוואר, אבל השפית אדר קפלן-מור שמאמינה בפתרון בעיות דרך הפה, מציעה לשכלל את רפרטואר המשקאות החמים. טור אישי קצר שבסופו שני מתכונים למשקאות חורפיים שאפשר להכין בקלות בבית