אחרי האוכל ואחרי הביקור בחנות, יצאנו לסיבוב בדיר העזים שמונה לפי לירון, מנהלת המסעדה, למעלה מאלף ראשים. ביניהם מצאנו כמה צעירים במיוחד, שאפשר ללטף ואפילו להרים ולחבק. האכלנו את העזים הבוגרות בחציר מכף היד, עקבנו אחרי טווסים עם זנבות מפוארים וגלגלנו חוטים מהצמר שנגזז מהכבשים
שלוש סדנאות בישול לילדים מבטיחות ללמד אותם להכין את משלוח המנות בכוחות עצמם
במסגרת הפרויקט ''כיופים טעימים'' שמיועד לאנשי חינוך ולכל מי שאוהב לעבוד עם ילדים, מלמדת אסנת סדן לבשל עם ילדים בשיטת האינטליגנציות המרובות. להכניס חומרים לקערה וללמוד חשבון, ליצור צורות וללמוד הנדסה ולהדליק את האש וללמוד פיסיקה, כימיה וביולוגיה. שיעור ראשון בתמונות
מאמצע פברואר ייחגג ברחבי הארץ פסטיבל החלב, הזדמנות מצוינת להרכיב מסלול מחלבות ולגלות לילדים שגבינות לא ''נולדות'' על המדף בסופרמרקט
בשישי בצהרים, בלב תל אביב, מטופלים בשלושת ילדיהם, הימרו בני הזוג כהן על ארוחת צהריים ב''מלכות הפלאפל'' ולא טעו. הילדות התלהבו מהמנה הכתומה של פלאפל בטטה והבן התביית על הפיתות הטריות שאופים במקום. זמן איכות
סדרת חוברות צביעה חדשות מציעה פיתרון מצוין לישיבה עם הזאטוטים בבית קפה או במסעדה. אפשר להביא מהבית ועוד יותר טוב לגלות את החוברת בתפריט ולהזמין במקום. רונית בר אילן שהצליחה לסיים את ההפוך מריעה ליצירתיות
זה הזמן להתחיל לשבץ ביומן פעילויות לשמונת ימי חופשת החנוכה: סדנת סופגניות, ביקור בבית קפה לילדים, סדנא להכנת נרות, וזה לא הכול. פרויקט חנוכה מדליק במיוחד
השפית אדר קפלן מור לקחה את הילדים לחברים ואפתה עם כולם חלות מתוקות בצורות. בילוי משפחתי מומלץ שלא הוציא אף אחד מדעתו
שפעת העופות לא מרתיעה את אלון כהן ועם פרוץ הסתיו הוא חוזר להכין לילדיו את מרק העוף האהוב עליהם. מתכון למרק משובח שעוד לא נמצא הילד שלא יאכל.
הילדים רוצים אטרקציות ואוכל מהיר. אבא ואמא חולמים דווקא על טיול שישלב ביקורים בספא עם טעימות יין ביקבי בוטיק. הנה לכם הצעת פשרה: את ארוחת הצהריים אוכלים בבית הפנקייק. כך מתחילים שנה מתוקה.
לרגל סוף החופש הגדול לקחה ליאורה חוברה את בתה גל לאחר צהריים של כיף בסדנת שוקולד לילדים של SPICES. הבילוי התגלה כזמן איכות אמיתי, גם אם לא משותף.
נכון שאפשר להכין אותם על אוטומט משתי פרוסות לחם עם קוטג' או ממרח שוקולד 'השחר'. מצד שני, עם מעט מחשבה ויצירתיות, תוכלו לשלוח לילדיכם ואהוביכם הרעבים דרישת שלום ענקית מהבית באמצע היום, בדמות כריך שעשוי באהבה.
עזבו את הקלאסיקות, קרמבו ושקדי המרק, ובואו נדבר על פתיתים. איך לכל הרוחות אומרים פתיתים בקנדית? ומי היה מנחש שבסופרמרקט שמוכר לובסטרים חיים ותריסר סוגי אורז אין חזה עוף בפורמט שניצל? אינה גור-אל בוידוי על החסכים הקולינריים בגלות.
הנה משהו שעוד לא עשיתם בחופש הגדול – קטיף ליצ'י. יוצאים לשטח עם סלים וסולמות ומלקטים מזון. בפסטיבל הליצ'י במעברות אפילו לוקחים את הילדים לסיבוב במכונת קטיף אמיתית.
רדו לנגב, ממליצה שפרה צח. יש שם מטעי זיתים משובחים, עגבניות שרי שאין מתוקות מהן, כרמי גפנים וגידולים ייחודיים כמו ירק הסליקורניה או דגי הברמונדי. חבל רק שאת המרחבים והאווירה אי אפשר לקחת הביתה.
בפביאנה לא הרגשנו מיותרים ולו לרגע אחד. המלצריות החייכניות עשו הכל כדי שנרגיש בנוח, כולל לזכור להניח כל כלי שביר במרחק סביר מהקטנטן שמסיים בימים אלו את מחקרו על כוח הכבידה, והשף הכין לזאטוט (ולנו) פסטה מופלאה שבה עוד ידובר.
תפוחי אדמה הם אחד המזונות האהובים על ילדים. רצוי מטוגנים כמובן, אבל גם כשהם אפויים במדורה, מעוכים לפירה או מבושלים עם צלי בשר, הם מתקבלים בברכה. חיים בן ארי, מ''הדוד משה'', עם טיפים לבישול ואחסון של תפוחי אדמה.
רוצים לתת לילדים ליהנות מניחוח חציר? קחו אותם לפסטיבל ''ימי חלב ודבש'' שמתקיים זו השנה הרביעית בעמק יזרעאל. שם הם יוכלו לטייל עם גדיים, להכין ממתקים מצמחים ולגלות שגבינות לא צומחות בסופר.
באחת עשרה וחצי בבוקר, אחרי ביקור אצל הרופאה, שתי כפיות סירופ אקמולי ושנת בוקר, ליה מתאוששת וחוזרת לעצמה. ''אמא, משעמם לי! משעמם לי! תשחקי אתי''. מה יותר כיף מלאפות יחד עוגיות? מתכון לעוגיות מבצק שילדים יכולים להכין לבד וללוש לנצח.
דרך האוכל היא מסעדה ותיקה בנווה צדק עם קונספט מחמם לב - מטבח שכונתי מקורי. כזה שאפשר לאכול בו שניצל ופתיתים אבל גם חזה עוף ממולא בפטריות ועשבי תיבול ברוטב יין לבן. שפרה צח לקחה את הילדים ואפילו הם נהנו. ויש גם מתכון.
פאפאנש הן לביבות גבינה ווניל קלות להכנה ומזינות שילדים אוהבים. לסבתא קלרה יש מתכון מצוין שלהן. ככה זה כשאת 30 שנה גננת בקיבוץ, היא אומרת, לומדים את כל הפטנטים.
לאחר חג הפסח תיפתח עונת הפארסניפ בישראל, שתימשך כשלושה חודשים ואנחנו נוכל סוף סוף להצטרף למשפחת העמים, ובמיוחד לבריטים ולאירים שנהנים משורש הפארסניפ זה מכבר
ששת, הספר המתוק החדש של ''על השולחן'' בחר בקונספט מעניין וטוב: קודם הוא מסביר בבהירות ומפרט את העקרונות מאחורי המאפים- השומן, השוקולד, הסוכר והקמח ורק אחר כך נותן מתכון.