מחפשים לאן לקחת את הילדים עם סיום הקיץ? רשת יטבתה בעיר מציעה מגוון של מנות לילדים, שייקים טבעיים, וקינוחים שישמחו כל סועד. אם מגיעים עם קופון - אפשר להאכיל את כל המשפחה בארוחה טעימה, מזינה – וזולה
סדנאות קישוט העוגות של שוגה מוכיחות שעם קצת תעוזה ויצירתיות – כל אחד יכול ללמוד לעצב בבצק סוכר. מיה בר הביאה לשם את בתה ליום כיף, והשתיים חזרו מאושרות, עמוסות בעוגה מקושטת וכלי אפייה, ועם חשק לעוד
לא חייבים לבחור בין תפריט עדכני ואנין לבין ערב משפחתי עם הילדים: בצ'ויה האסייתית אוהבים ילדים, ומפנקים אותם בארוחות חינם על קניית ארוחה להורים, ובהפתעות נוספות
ביקור משפחתי בלמון גראס הזכיר למשפחת צח את הבובואים, הקרמבואים הממולאים גלידה ובתוכה הפתעות, שהמציאו לפני כמה שנים. ב''למון גראס'', עמדו באתגר ה''בובואים'' בהצלחה רבה יותר....
הרעיון מאחורי הגאק''ו, משחק הגיאוגרפיה הקולינרית של משפחת לוי, הוא לטייל בעולם דרך מטבחים מבלי לחצות את גבולות הארץ. השבוע למשל, הם ביקרו בסין, כלומר במסעדת ''החומה הסינית'' שבת''א, טעמו דים סם ודמפלינג ולמדו איך אומרים תודה בסינית
בריבה היא לא סתם מסעדה או בית קפה אלא מקום עם אג'נדה לפיה אוכל הוא חלק מה well being שלנו וכך צריך להתייחס אליו. זה לא אומר שאוכלים שם עשבים, ההפך הוא הנכון. בריאות גופנית ונפשית קשורה קשר הדוק לסיפוק נפשי ופיזי, לא?
אפרת אריה כתבתנו העמיסה את המשפחה על המכונית ונסעה אל המושב, לבקר כבשים, ללטף טלאים, לחבוץ גבינות ולאכול את הבראנץ' הכי מפנק בשפלה
הגדול התענג על המלצת המלצרית, קבב עוף מגולגל בפיתה דקה וחתוך לקוביות, וכשזו הגיעה לברר אם טעים לו, הרעיף שבחים עליה ועל הטבח. הקטנה התאהבה בעיגולי הלחמעג'ון הקטנטנים עם בשר הטלה בעגבניות ועשבי תיבול, שהגיעו למנה ראשונה וכשסיימה את השלישייה הראשונה ביקשה עוד וקיבלה
בפרץ אבהות חגיגי ובלתי נשלט התייצב אלון כהן במטבח כדי להכין עם ילדיו אוזני המן. מתוך ענני הקמח והסוכר יצאו אוזני המן ביתיים, קטנים במיוחד, פריכים ומלאים פרג עד להתפקע. טור קצר ומתכון משובח
הילדים הם כמובן רק התירוץ, כי מי מאיתנו יצהיר בגלוי (וחמור יותר, תצהיר, בלשון נקבה) שבכוונתו/ה לאכול היום לארוחת צהריים פיצה שוקולד או קרפ ממולא בקרם מרשמלו ומעוטרי בדובוני גומי, ועוד ללוות את הכל בספל של משקה שוקולד איטלקי, מין מרק סמיך ומתוק של שוקולד מהחלומות?
הנה עוד דרך לשכנע ילדים לאכול ירקות: לגדל אותם בעצמם. במה מתחילים ואיך מגדלים חסה בעציץ? האגרונום שוני ענדא ממשתלת הסוכה בכפר אז''ר מנדב עצות
מחפשים מקום לאירוע משפחתי חצי אינטימי אבל שירגיש מכל הלב? שפרה צח ממליצה בחום על ''הבלינצ'ס של שושנה'' שם חגגה לבתה בת מצווה יחד עם חמישים בני משפחה בעלי אידיאולוגיות קולינאריות מגוונות. אפילו המתבגרת הצעירה היתה מאושרת
חוץ מהצגות, פסטיבלים ומופעי קרקס יש בחופשת חנוכה גם לא מעט פעילויות לילדים שמתעניינים בבישול. מקבץ המלצות לבילויים קולינאריים עם הילדים
השפית ג'סיקה, המתמחה בחיבור בין אוכל ואהבה, משיקה מתנה מקורית ליולדת: סלסילת מזון בריאות עם מנות עשירות בויטמינים המותאמות לאם מניקה. 230 ₪ לסלסילה של מנות טריות, בריאות וטעימות לשני הורים טריים ועייפים
עם עדת אפרוחיה חובבי הצ'יפס-קטשופ-מיץ פטל, הגיעה אדוה גן סתיו לשירל'ה שבפלרונטין, מסעדה צמחונית וכשרה המגישה אוכל בריא. קשה לומר מה הדהים אותה יותר, זה שהגדול שתה את מיץ הגזר הטרי עד תומו או שקרניבורית כמותה התמכרה לפטה פקאן
הקטנה בחרה בפיצה מתוך תפריט הילדים החמוד שהוא בעצם חוברת ציורים שכריכתה משמשת כתפריט. היא אמנם קצת התקשתה להיפרד מאתי, מפעילת הילדים, אבל התרצתה לעשר דקות של פיצה ואז שוב נעלמה
הצעות לבילויים גסטרונומיים ואחרים עם הילדים
נטע גל וזוגתו החליטו לרדת הפעם לפשר תופעת התור המשתרך בכניסה לגלידה אנדרי. משדרות רוטשילד התל אביביות הם נסעו עד יפו רק בשביל ללקק והחליפו את הסקפטיות בהערצה גורפת
זה לא בדיוק הזמן לטייל בצפון או לצאת לגיחה בחו''ל, אבל הילדים בבית מטפסים על הקירות. ההמלצה השבועית שלנו לחופש הגדול: ביקור בשוק האורגני בקיבוץ גבעת ברנר
בעקבות המצב הביטחוני, מבלים רוב ילדי הארץ את החופש הגדול בתוך הבית ורבים מהם יושבים שעות בממ''דים ובמקלטים. השף גיא פרץ ממסעדת ''גספצ'יו'' בהולידי אין אשקלון, מציע לנצל את הזמן וללמד אותם לבשל. שישה מתכונים לאפשר להכין עם הילדים גם מחוץ למטבח
קל מאוד למצוא את מרכז המבקרים של רולדין במושב קדימה. פשוט הולכים אחרי הריח. בחופש הגדול מתקיימות במרכז סדנאות אפייה לילדים וסיורים בעקבות הרוגלעך, הקרואסונים וכדורי השוקולד
בישול ועבודה במטבח מפתחים את הריכוז, המוטוריקה הגסה והעדינה, את יכולת שיתוף הפעולה ואת הידע הכללי , וזה עוד לפני שאמרנו מילה על מודעות לתזונה. אז למה שלא תשלחו את הילדים לקייטנת בישול חווייתית?
היוזמה של ''שמרית'' היא מסחרית גרידא אבל הרעיון מוצלח. הרבה ענני קמח יעופו במטבח לקראת תחרות הפיצות לילדים, אבל לא פחות חשובים העצמאות, היצירתיות והמיומנות שיתפתחו במהלך הקיץ, וכמובן, החופשה באילת, שמחכה לזוכים
אסנת סדן מפליאה בפיסול ב''חימר מתוק'' ומחלקת טיפים לכל דיכפין. כך תרכיבו לילדים סלסילת פירות מקורית לשבועות
אוהבים נקניקיות? ומה עם תפוחי אדמה? בסוף השבוע הבא, 12-13 במאי ולקראת ל''ג בעומר, יערך בחבל הבשור פסטיבל תפוחי אדמה. המבקרים בו יוכלו לסייר בשדות תפוחי אדמה, להכין חותמות אישיות מתפוחי אדמה ולפסל בפירה