"אחת המנות המפנקות במקום היא ללא ספק גלילות החצילים הממולאים בחמישה סוגי גבינות ופסטו על רוטב רוזה וסלט עלים. החצילים טומנים בחובם עושר רב של טעמים ומרקמים שאחרי כל ביס אי אפשר להמתין עד לביס הבא..." הולי בייגל שבקניון רמות בירושלים היא מסעדה ניו יורקית חלבית כשרה עם מנות ייחודיות מהמטבח האמריקאי והישראלי. כרמית אופק נשאבה בקלות אל תוך הטעמים, הריחות והאווירה שבמקום
"סלט שורשים, שמשלב שני סוגים של נבטים עם "גפרורי" גזר, צנון וקולורבי וטאצ' פריך של בוטנים ושומשום, והסוד שלו הוא ברוטב איולי-צ'ילי שקושר את כל אלה יחד למנה שלא הפסקנו לנשנש עד לקרקעית הקערה..." במתחם נגה ביפו, מול קופות תאטרון גשר, שפרה צח מגלה את ימאדו, מסעדת שף המוצפת בים של טעמי רחוב אסיאתיים כובשים. מסע למזרח הרחוק בלי להחתים דרכון (או לאבד אותו)
"מגוון טאפאסים לשולחן של ארטישוק צלפים, חצילים, עגבניות מיובשות, שום, פסטו, בזיליקום, אגוזים, גבינת עיזים מתובלת, מבחר זיתים בתוספת סלט ומבחר לחמי לואיז..." קפה לואיז שברמת החייל בתל אביב מציעה חוויה קולינרית טעימה ומאוד בריאה. כרמית אופק התמכרה לטעמים, מי מצטרף אליה?
"ומהבופה? סלט ארטישוק כבוש, סלט טונה של אלופים, ממרח טופו ועגבניות מיובשות, קונפיטורת משמש, חמאה הולנדית, גבינת גאודה-קימל וממרח שום-קונפי. וכל זה רק ממחצית הסיבוב הראשון בעגלות..." הבוקריה, מסעדה חדשה בפתח תקווה, מנסה לכבוש את הלב והבטן שלנו עם ארוחות בוקר המוגשות לאורך כל היום, שבעה ימים בשבוע. דן תורן יצא לבדוק את המקום החדש, וחזר עם בטן מלאה, חור נוסף בחגורה וחיוך גדול מרוח על הפנים
שפרה צח: מה יהיה השנה בפסטיבל האוכל הכפרי במטה יהודה, שייערך בתאריכים 20.5 – 11.6? נוף הררי עוצר נשימה, בשלניות הפותחות את ביתן לקהל הרחב, מבשלות בירה מקומיות לצד יקבים מוכרים, סיורי פריחה, פעילויות לילדים ועוד שלל אירועים. פיתחו יומנים ושריינו תאריך לבילוי עם המשפחה והחברים
"ההמבורגר של דן, הקרוי על שם השף של המסעדה, היא מנה המשדרגת את ההמבורגר הקלאסי, ובה הקציצה מכוסה בפלחי אבוקדו, ריבת בצל וביצת עין..." BP שבמפרץ חיפה כובשת את האזור ומציעה את ההמבורגרים הכי טעימים שיש, ועוד שפע הפתעות מפנקות. קרין אביב יצאה לבחון מקרוב מה מתבשל במטבח של BP. נרשמה התלהבות רבה!
"סוקו – תבשיל פיקנטי של פטריות עם עלי מנגולד ביין אדום, ואזיס טולמה – גלילות מהודקות של עלי מנגולד ממולאים אורז ומבושלים ברימונים, וגלילות חצילים במילוי מחית אגוזים..." שפרה צח מגלה את רזי המטבח הגיאורגי הקסום בראצ'ה, הגרוזינית החדשה שפתחה דלתות בנווה צדק תל אביב. בסוף הערב לבטח תרגישו חלק ממשפחה גרוזינית מחבקת וחמה!
"סלט הפינייה, שכלל מכל טוב, החל מחסה ועלים אחרים, דרך אננס (!), קולורבי, עגבניות שרי, בצל סגול ופקאנים מסוכרים..." לא מעט מקסיקניות יש בתל אביב, אך מקסיקנית אותנטית יש רק אחת - מקסיקנה, או בעצם שתיים, לאחרונה השיקו סניף נוסף בירמיהו. גיל ח' עמית יצא לאכול נאצ'ו וטאקוס אמיתיים. מי מצטרף?
"סלט שורשים מסורתי אשר כלל גבינת עיזים, עלי רוקט ושקדים קלויים בתיבול של שמן זית ולימון..." יוצאים לחופשה באנגליה? כרמית אופק ממליצה לכם על כמה מסעדות וברים בלונדון והסביבה, וכמובן שיש גם טאצ' ישראלי. חופשה מהנה!
יובל בלנקובסקי כבר עבר את ליל הסדר בהצלחה, ועכשיו הוא יוצא כמו רוב אזרחי ישראל לטייל בחיק הטבע, וכמובן לא שוכח להבעיר את המנגל. לא תשתו איתו יין?
"מנה חדשה לפסח, מקס בתיבה, עוגה בצורת תיבת שוקולד עם שכבות בראוניז שוקולד ואגוזים ועוד ועוד, המנה מלווה עם כדור גלידה, קצפת, שברי פקאן ושייקר של שוקולד חם..." צביקה זייפר מפתיע את האישה ושלושת הילדים בארוחת ערב משפחתית במקס ברנר בפתח תקווה. בואו לגלות מה הסועדים הקטנים יכולים לאכול (ספויילר - זה גם בריא, מזין ומשביע) וכמובן, יש גם הפתעות מפנקות בחג הפסח. חג מתוק לכולם!
"אנחנו מתחילות עם סלט וולקנו פרוס דק-דק, שהשתדך עם נבטים המעטרים אותו מלמעלה, ואת הכל עוטף רוטב אסיאתי מתקתק בשילוב פירורי בוטנים פריכים - כמה פשוט ככה טעים..." עדן בן ארי מתמסרת בהנאה רבה לנפלאות המטבח היפני האיכותי בקיוטו שבהרצליה פיתוח
"כמות נדיבה של מולים וקלמרי עסיסיים, שרימפסים ורדרדים ורכים, חתיכות סקאלופ משגעות שהונחו בצלחת כמו הפתעות קטנות ואפילו שתי חתיכות סרטן..." כבר מעל לעשור שדרבי בר דגים, השוכנת במרינה של הרצליה פיתוח, מתמחה בכל מה שיש לים להציע ועושה את זה באהבה גדולה. טל יונאי שרייר נשאבה בקלות פנימה אל תוך עולם הדגה הקסום. מי מצטרף לסיבוב בים?
"מנה מעניינת של חציל שרוף, שכוללת חציל קלוי, מעוטר בחצי ירח של טחינה לבנה מצד אחד, וחצי ירח של טחינה שחורה בצד השני..." גיא סופר זמרני מגיע לפבלה, הבר-מסעדה הכי עכשווי באשדוד, המעוצב בסגנון שנות ה-70 עם מוזיקה סוחפת, תפריט ים-תיכוני משובח, בריזה מהים והמון אלכוהול
"בצק ששומר על רכותו וחובק בתוכו כמות נדיבה של תבשיל כבש וירקות שורש בבישול ארוך, עם זיתי קלמטה ופלפל קלוי, וכל אלו משתלבים למילוי עשיר ורב-טעמים..." שפרה צח מגלה את הקסם של לחם בשר תל אביב: מנות בשר משובחות, תצפית לים הכחול וכשרות מהודרת
"תלולית נכבדה של פרוסות בשר מעושן בטעם "בשרי" מרוכז, שמוגשות עם חרדל מעקצץ תוצרת בית, ברוסקטות, קורנישונים וסלט ירוק ומרענן..." מסעדת NG בנווה צדק תל אביב משיקה לראשונה בארץ את ארוחות "FARM TO TABLE" - מהמגדלים אל השולחן. שפרה צח חזרה עם רשמים מהארוחה הראשונה. אל תגידו שלא אמרנו - תזמינו כבר היום מקום לארוחות הבאות!
בתקופה האחרונה אנו רואים כיצד יותר ויותר מסעדות "קורצות" לקהל הסועדים הצעיר ומציעות תפריט מיוחד עבורם הכולל מנות "כמו שילדים אוהבים" מחומרי גלם איכותיים ובמחיר הגון לצד משחקים ומארזי פעילות שיעסיקו את הילדים לפני ואחרי האוכל, וייתנו לנו, ההורים, לאכול ברוגע. ריכזנו עבורכם רשימה של מסעדות ידידותיות לילדים מצפון ועד דרום
לוקה שבהרצליה פיתוח שואבת את השראתה מעיירה פסטורלית בטוסקנה שבאיטליה, וככזו היא עוטפת את מבקריה באווירה ביתית חמימה, בניחוחות של מאפים ממכרים ובטעמי פסטה סוחפים. המטבח הפתוח של השף דויד גרויסמן מציע הצצה לסודות המטבח האיטלקי. ויש גם תפריט עסקי מפנק ומשתלם, לא תבואו?
"הטוב לא הפסיק להגיע ולהפתיע באיכות ובצורת ההגשה כך שהמשכנו עם נתחי אסאדו שבילו עשר שעות במעשנה, מלווים בבטטה, סלק ובצל, וכן ניחשתם נכון – מעושנים וצלויים כהלכתם..." חגית גרוס מגיעה למעשנה במושב ינוב שבשרון ומגלה את המקום בו בשר ואנשים באמת נפגשים בלי שום מתווכים ושחקני חיזוק
בלב ליבה של גבעתיים, שוכן מקום קצת אחר - NEO סושי בר, המציע אווירה שלווה, ניחוחות מענגים, צבעים עזים וצלילים כאילו אתם במזרח הרחוק. התפריט הכשר מאגד מנות אסייתיות מסורתיות, שלל רולים של סושי, מגוון מנות נודלס וגם בשרים איכותיים. ויש גם ארוחה עסקית מפנקת, לא תגיעו?
מקסיקנה מתרחבת ומשיקה סניף חדש ברחוב ירמיהו בתל אביב, טייגר לילי חוגגת יום הולדת 3 עם מגוון ספיישלים, ברשת קפה קפה מצדיעים למטבח האיטלקי ובדובנוב 8, תוכלו להתענג מתפריט קינוחים חדש ומפנק
"עלי אנדיב עם קוביות של גבינת סטילטון חמה, שהינה גבינה כחולה, בשילוב פלחים קטנים של אגס ביין ופיסטוקים מקורמלים שאפשר להתמכר אליהם..." יפית שבחון שרף מגיעה לקפה אלברט בראסרי ומגלה פנינה מלאת שיק אירופאי קלאסי בלב קניון רמת אביב, המציעה תפריט לכל שעה של היום ושפע של רגעי אושר
לחם ארטיזן מתרחבת ומשיקה סניף חדש בתל אביב, רשת ריבר במבצע מיוחד על כל מגשי המסיבות והיולדות ואינדירה ההודית חוגגת יום הולדת 25, עם מנות קסומות ב-25 ש"ח והשיא, חגיגה של קרנבל הודי. יהיה שמח!
"נתחי הבשר מגיעים עם טוסטים, שום קונפי רך וגבינת עזים מתובלת בצד. הוראות היצרן הן למרוח את הגבינה על הטוסט עם הבשר..." עדי רם הלכה לבדוק מקרוב את הסטייק האוס החדש, ריו גרנדה בתל אביב, ומגלה תפריט בשרי משובח, אווירה לילית תוססת והמון אלכוהול טוב
"מנת צלעות טלה שופעות טעם ו"בשרניות" מאוד, על תבשיל קטן של גרגרי חומוס ועגבניות ולצידן שיפוד ירקות צלויים..." שפרה צח חוזרת לאתניקה הכשרה בהרצליה פיתוח, ומגלה שהתפריט פרץ למחוזות חדשים, שהיצע האלכוהול התרחב, שחדר פרטי לאירועים הושק, שיש שירות משלוחים חדש, והכל עטוף בניחוחות ועיצוב אתני-אוריינטלי, מה שמבטיח חוויה מלאת ברגעים של אושר