כולנו שמענו על הפרדוקס הצרפתי ועל היין האדום ששומר על הצרפתים זוללי הגבינות השמנות מנזקי הכולסטרול. אלא שלאחרונה התברר שצריכת יין לבן דווקא משפיעה לטובה על תפקודי ריאה. חיים גן, איש הענבים, מספר על עוד כמה יתרונות בריאותיים של היין מימי קדם ועד היום.
לאן נוסעים? שאל אותי הנהג, אותו אחד שהתמרמר על הכינוי 'הנהג' בכתבה קודמת ולכן ייקרא להלן 'הטייס'. לפלורנטין, בישרתי, למקום ממש שווה. לא תצטער שבאת למרות שכבר עשר בלילה ורק הרגע חזרת מהטייסת. יאללה, תעיף את הסרבל המגוחך הזה ונזוז.
גם אסף ארטיזנל, כמו מיטב חברי, עשה את תחילת דרכו בעיר הגדולה. בימי שישי בבוקר היינו מתכנסים ברחוב יד חרוצים, ושם, באחת הפינות המכוערות של ת''א, קובעים כל פעם מחדש ש''העוגות שלו משפריצות חמאה''. כך שלבקר שוב בארטיזנל זה בדיוק כמו לבקר את חברי שעברו לשרון, זה שהם הרחיקו לא אומר שאני אוהב אותם פחות.
גם לנו מסתבר יש טוסקנה, וגם אצלנו, אם תחפשו מספיק טוב, תמצאו נופי פרובאנס. וכן, גם מסעדות כפריות שאין כמותן לעשות בני אדם למפויסים. ארבע המלצות על ארוחות בוקר כפריות. להדפיס ולשמור.
את מטעמי התאומות הקימו מישלין ומאי לוי, שגדלו בלבנון. את דוד חביב הקים סבא יוסי שעלה מעיראק. בטרבין אפשר לאכול בישיבה על מחצלות כמו בסיני ובחומוס חסוני מגישים את אחד החומוסים הטובים ביפו. ארבע מסעדות אתניות, כל אחת והסיפור שלה.
אתם מכירים את התחושה בה אתם נכנסים למסעדה שנפתחה לאחרונה, ואומרים לעצמכם עוד בטרם הוגש מזון לפיכם כי יש פה סיפור הצלחה?
מסתבר שלא רק בהיי-טק אנחנו מצטיינים. בשבוע שעבר זכה שמן הזית של חלוצה במקום הראשון בתחרות בינלאומית שהתקיימה במדריד. כרטיס ביקור הפעם עם אורי יוגב מנכ''ל חלוצה.
אם גם אתם חושבים שהשניצל של אמא שלכם הוא האוורסט של כל השניצלים סימן שעוד לא טעמתם את זה של קפה נואר. זרחיה מתן בשיר הלל לשניצל.
דרך האוכל היא מסעדה ותיקה בנווה צדק עם קונספט מחמם לב - מטבח שכונתי מקורי. כזה שאפשר לאכול בו שניצל ופתיתים אבל גם חזה עוף ממולא בפטריות ועשבי תיבול ברוטב יין לבן. שפרה צח לקחה את הילדים ואפילו הם נהנו. ויש גם מתכון.
מתי מוציאים את השומן מהחלב שאנחנו שותים? האם זה כדאי בכלל? הדיאטנית ליאורה חוברה משווה בין מוצרי חלב דלי שומן למלאים.
רוצים ללמוד לבשל? אתם לא היחידים. מערכת 2eat מגישה פרויקט מיוחד: סדנאות בישול
שבת בבוקר יום יפה, אמא שותה המון קפה. אולי כדאי שתשתה קצת פחות? אבנר מירב מקופישופ אונליין עם כל העובדות על קפה ובריאות.
הוא נראה כמו מקום לבנות בלבד מה שהופך אותו להרבה יותר אטרקטיבי לבנים, וכיוון שכולם מגיעים לאותה מסיבה, הפיק-אפ טבעי וקליל. אחרי שצלחה את מסיבת יום ההולדת הפרטית שלה הבינה נועה יחיאלי מה כל כך מוצלח ברעיון שמאחורי הקוקטייל רום.
רצינו קוקטייל חזק ואסי הברמן נענה לאתגר והגיש לנו ''גהינום'' , שוט אבסינט בליקר שוקולד, המשקה שהודלק מולנו בער באש כחלחלה ומרהיבה והוגש במקצוענות מתאים להרמת כוסית חגיגית ומיוחדת . הזמנו בירה מהמגוון הרחב ופנינו לעיין בתפריט המזון
''דודה'' חדשה בתל אביב, אבל היא מבטיחה כי היא באה מבית טוב - אחותה התל-אביבית של ''אמא'' הירושלמית המיתולוגית. התל אביבים שמשבחים את ''אמא'' ועולים אליה לרגל מוזמנים כעת להכיר את 'ה'דודה''.
לא שהיינו צריכים פסטיבל בשביל לגלות אותה, אבל טוב שהזכירו לנו את קיומה של הפנינה העירונית הזאת הנחבאת בתוכנו, שאין כמוה להפוך ארוחת צהרים עסקית ל''קפיצה קטנה לחו''ל''. הנה ארבע הצעות מומלצות למי שמבקש להעניק לעצמו הרבה יותר מארוחת צהרים משביעה.
ברקע שרה זמרת צרפתייה ומהשולחנות נשמעו פטפוטים בצרפתית. נעמה הלוי החליטה שזו ההזדמנות לשחרר את הצרפתייה שבתוכה, שילבה רגל על הרגל, שתתה קפה או-לה וסיכמה שהיה ''או לה לה!''.
''אז איפה נפגשים?'' אלוהים יודע, צריך לחשוב, אמרתי. ''אולי בקימל?'' היא שאלה. קימל? וואוו לא הייתי כבר יובלות, ממממ.... את יודעת מה? למה לא? יש מצב, תודיעי לבנות. וכך קרה שפגישת הבנות הרבע שנתית, יומולדת זה רק התירוץ, נחוגה הפעם בקימל. ושם, יש לומר, נחוגה בפאר והדר, אבל למה להקדים את המאוחר.
שף שעושה מה-בא-לו, מוחיטו לנהג ומרגריטה ''נהדרת'' בשבילה. פלא שנועה יחיאלי חזרה מטרייבקה מרוצה?
רגע לפני החום הגדול משחרר אבנר מירב מקופישופ אונליין אוצר מתכונים לקפה קר. לא למכורים בלבד.
הידעתם שכף טחינה מכילה כ-45 קלוריות ובמאה גרם חומוס, רק שתי כפות גדושות, יש כ-300 קלוריות? רגע לפני שאתם עולים על המשקל לבדוק את הנזקים המצטברים של ניגובי החג, הדיאטנית ליאורה חוברה מסבירה למה בכל זאת היה כדאי.
פאפאנש הן לביבות גבינה ווניל קלות להכנה ומזינות שילדים אוהבים. לסבתא קלרה יש מתכון מצוין שלהן. ככה זה כשאת 30 שנה גננת בקיבוץ, היא אומרת, לומדים את כל הפטנטים.
כשהוא מגיע כמעט ואי אפשר להתנגד לו – החשק לאוכל סיני. כזה שאוחזים בצ'ופ סטיקס, כזה שנוגסים בלהט, כזה שממלא את החיך בעושר של טעמים. אוכל חמוץ, מתוק, חריף ומלוח, אבל בגוונים אחרים, אסיאתיים, של שום, ג'ינג'ר וסויה.
התמוגגנו מהמקום, שנמצא בתוך גינה פרטית (סליחה, תיקון - נחלה פרטית) ירוקה ומוצלת. התפריטים גילו שקפריזה עברה לאחרונה שדרוג מבית קפה של קפה פלוס עוגה או מקסימום ארוחת בוקר, לביסטרו כפרי שלא היה מבייש גם את כפרי פרובאנס או בורגונדי.
לא פשוט לרצות דיאטנית בבית קפה. בכל תבשיל היא מחשבת את כמות הקלוריות וממיינת שומנים רוויים ובלתי רוויים. בכל עוגה בודקת את רמת הסוכר. ומה עם קצת הנאה בחיים, הא? בסקואלה הצליחו לגרום אפילו לליאורה חוברה לאכול כבדי עוף ולהתמוגג מכל טיפת כולסטרול.