נועה שחר, שוטפת כלים סדרתית, העזה להצטרף לסדנת מאפים ועוגות בסיסית ב''כוכבים במטבח'' במטרה לחצות את הקווים ולהפוך לבשלנית. ברגע האחרון היא החליטה לקחת איתה את השף הפרטי שלה, רק ליתר ביטחון. שניהם יצאו משם עם תכניות גרנדיוזיות לעתיד.
ניר גאון ויונתן שי מעמותת הויסקי, מגלים מה הפך את המשקה לסמל מעמד ומי הם שותי הויסקי החדשים.
נכון שאפשר להכין אותם על אוטומט משתי פרוסות לחם עם קוטג' או ממרח שוקולד 'השחר'. מצד שני, עם מעט מחשבה ויצירתיות, תוכלו לשלוח לילדיכם ואהוביכם הרעבים דרישת שלום ענקית מהבית באמצע היום, בדמות כריך שעשוי באהבה.
קשה להאמין אבל אפילו אוגוסט נגמר. תם ונשלם, ובערבים האחרונים אפשר כבר לזהות את ריח החגים המתקרבים באוויר. ומה יותר מתאים לתקופה המדגדגת הזו בבטן מעוגת שמרים ביתית? ארבע קונדיטוריות ששווה לעמוד אצלן בתור בבוקרי שישי כדי להצטייד בעוגת שמרים לשבת.
ארוחת הערב שלנו התחילה עם פוקצ'ה רכה, שהגיחה מהתנור מהבילה. טבלנו קרעים ממנה בקערית שמן הזית, נהנים לשבור את מיתוס ילדותינו ש''לחם חם עושה כאב בטן''.
עוד כוס נמזגת,''לחיים!''. אם לא מסתכלים בעיניים זה מביא שלוש שנים של סקס רע, מבליח טל, המנהל, ומזהיר בחיוך ממזרי. אנחנו לא לוקחים סיכון. קלינג, ועוד מנה מגיעה, סקלופ קוקי סן ז'אק ברוטב גורגונזולה ואצות ים. מתחשק לי לנגב את הפוקצ'ה ברוטב אבל אני מתאפקת.
בסוף אוגוסט כבר לגמרי ברור שלאוכל הים תיכוני אין תחליף באקלים שלנו ושירקות טריים ושופעי עסיס המלווים נתחי בשר צלויים על הגריל, הם הארוחה האולטימטיבית. ארבע מסעדות שמתמחות בצירוף המשובח הזה.
את בתי הקפה של הקריות אני מכירה די טוב עוד מנעורי באזור, ונראה לי שגיל שש-עשרה הוא בדיוק הזמן המתאים להתחיל להעביר לאחותי חפיפה בתחום. בעוד שנה כבר בטח יהיה לה רשיון וחבר והיא תוכל ליישם את הנלמד.
ענף היין כולו עסוק בימים אלו בבציר, אבל חיים גן, איש הענבים, בחר לשתף אותנו דווקא במלאכת המחשבת של הרכבת כרם היין. לא מומלץ לנסות בבית (אלא אם יש לכם טרקטור במוסך).
מולי הוא בר אירי מסורתי, ירוק מבחוץ וירוק מבפנים. יש נישות קטנות המכונות ''סנאגס'', יש מרפסת מגניבה, ויש מקומות ישיבה בחוץ, על הרחוב. מקום שמזכיר כמה טוב לשבת בניחותא עם חברים ולשתות.
המנה העיקרית הייתה מיוחדת: סטייק פרגית ג'קרטה עשוי בגריל ומוגש ברוטב חלב קוקוס וחצילים, עם תבלון מהמם של קארי ירוק, שום, צ'ילי, ריחן טרי, כוסברה ולימון שהוגש עם אורז אסיאתי
לכבוד יום האהבה מצביע אבנר מירב מקופישופ אונליין, על התפקיד שתופס המשקה השחום במשחק המיני, ומסביר למה כשאנחנו שותים הרבה שוקו אנחנו מרגישים מאוהבים.
קשה לכם לשתות 12-14 כוסות מים ביום? הדיאטנית ליאורה חוברה, מסבירה שוב, למה חשוב לשתות המון מים, במיוחד בקיץ, ולמה משקאות קלים לא מספיקים. כתבה שמומלץ לקרוא עם כוס מים ביד.
ניר צוק, השף של מסעדות קורדליה, נועה ביסטרו וג'אפה בר ביפו, מתמחה ביצירת אווירה רומנטית. המסעדות שלו נראות כמו טירות עתיקות והאוכל לוקח את החיך למסע של ריגושים. לרגל החג, ביקשנו ממנו להרכיב תפריט אוהבים מנצח ולצרף לו מתכונים. חג אהבה טעים!
ט''ו באב הוא מהערבים העמוסים במסעדות ארצנו, כך שכדי למצוא מקום פנוי יש להקדים ולהזמין. למי שעוד לא החליטו לאן, ארבע המלצות על מסעדות רומנטיות ומצוינות, שגם בימים רגילים יודעות לקרב לבבות.
מיד כשנכנסנו הציג עצמו הגבר לבוש הפלפלים בפני באי סדנת הקציצות של ''לגעת באוכל''. כך זכיתי להכיר את השף עמרי בן-פרז. הקציצות שהכין הוגשו לנו ישר מהמחבת, כך שחומר הלימודים נדגם בשקיקה.
משפחת וייס לדורותיה התכנסה סביב שולחן האוכל כדי להכין סושי בעזרת ערכת הסושי מייקר החדשה. אורז התפזר לכל עבר, אצות נורי נדבקו, אבל בסופו של אחר צהרים ארוך התקבל מגש סושי לתפארת ובו אפילו סושי בצורת לבבות.
פראג הקטנה היא מקום שיושבים בו תיירים דוברי שפות זרות לצד מקומיים, אבל ניכר באווירה שגם אלו וגם אלו לא נקלעו לכאן במקרה או לראשונה. גם התפריט הציע המון מנות שלא הכרנו. בבת אחת חזרתי לימי חו''ל שלי, בהם כל ארוחה במסעדה היא הרפתקה.
עזבו את הקלאסיקות, קרמבו ושקדי המרק, ובואו נדבר על פתיתים. איך לכל הרוחות אומרים פתיתים בקנדית? ומי היה מנחש שבסופרמרקט שמוכר לובסטרים חיים ותריסר סוגי אורז אין חזה עוף בפורמט שניצל? אינה גור-אל בוידוי על החסכים הקולינריים בגלות.
יש ימים שבסופם כל מה שרוצים זה להכניס את הראש מתחת לשמיכה, אומר ניר דודק. כסטודנט לפסיכולוגיה הוא אבחן שיש גם מקומות כאלה. מקומות שנותנים את ההרגשה שהגעתם הביתה והכל בסדר. זן נדיר הוא אחד מהם.
בהתאם לשם המסעדה תפריט המנות העיקריות מחולק לפי ארצות, כך שתוכלו לבחור בין השגריר הסיני, המקסיקני, האיטלקי וכו'. אני בחרתי כמובן בשגריר האמריקאי, סטייק אנטריקוט בליווי רוטב יין.
25 שנים קיימת ין ינג, המסעדה הסינית הראשונה של אהרוני, הייתם מאמינים? תחשבו מה קרה בחצי יובל האחרון, חיים יבין חתם על חוזה להגשת ''מבט'' בערוץ 1, שמעון פרס הוא יו''ר העבודה, שלמה ארצי ושלום חנוך הם שלאגר הקיץ. בקיצור, כל העולם השתנה לחלוטין, וין ינג עדיין שם. מזל שלפחות דבר אחד לא השתנה.
לרעב של הצהרים יש נטייה לתקוף בפתאומיות. רגע אחד אתם נינוחים, רגע אחר כך הכל מתגמד מול הצורך הפיזי הבוער. זה יכול לקרות באמצע יום עבודה ובאותה מידה להתנפל עליכם בטיול משפחתי בגליל. ארבע המלצות על מקומות שיודעים להרגיע את הרעב של הצהרים, ועושים זאת היטב.
הוא אכל בשקט ובהתמסרות והמשיך לסיבוב שני. תענוג להסתכל עליו כשהוא מתייחד עם האהבה שלו, האנטרקוט, ועוד יותר תענוג להסתכל עליו תוך כדי שאני אוכלת אחד כזה בעצמי.