כ-40% מכלל כמות הדבש השנתית נמכרת במהלך אלול, בחודש שקודם לראש השנה. אבל מה בעצם אנחנו יודעים עליו? יורם פז ממכוורת עמק חפר עם כל מה שרציתם לדעת על דבש אבל לא ידעתם את מי לשאול.
לא חשוב מאיזו עדה אתם, דג יעלה על שולחנכם בשבועות הקרובים. איך יודעים שהדג שלכם טרי וממה חשוב להיזהר.
מסתבכים עם הגפילטע פיש? טוחנים שעות במטבח כשהפנטזיה לצאת גדולים בערב החג מתרחקת מכם מהר יותר משנת תשס''ה? השף ארז שטרן עם הצעה לתפריט חג מדהים ומתכונים שיעשו לכם חיים קלים.
רוצים לעשות לעצמכם חיים קלים? יש לא מעט בשלנים ובשלניות מומחים שמוכנים לעשות את העבודה בשבילכם, והמחיר עבור התענוג לא בשמיים. מהגפילטע פיש של קיטון, דרך צלי הבקר של המסעדה היהודית מבית קינג דיויד ועד החריימה של גואטה.
להבדיל ממקומות אחרים, באורי בורי לא נעשה שום ניסיון להשקות אותנו לשוכרה כדי לגרום לנו לצחקק שבעי רצון. גרגורי הסיפוק והעונג היו תוצאה ישירה של האוכל. כשסיימנו, החלטנו שכדי לא לקלקל את הערב המושלם נדלג מיד לסיגריה שאחרי.
איזה יין כדאי לשתות עם אילו מאכלים? חיים גן, ''איש הענבים'' מיפו, מתאים יינות לסעודת ראש השנה.
כל ישראלי שני ייצא מהארץ בחגים הקרובים וימצא את עצמו שותה קפה באיזשהו מקום בעולם. אבנר מירב מקופישופ אונליין, ממפה הפעם את משקאות הקפה שמוגשים ברחבי הגלובוס.
הילדים רוצים אטרקציות ואוכל מהיר. אבא ואמא חולמים דווקא על טיול שישלב ביקורים בספא עם טעימות יין ביקבי בוטיק. הנה לכם הצעת פשרה: את ארוחת הצהריים אוכלים בבית הפנקייק. כך מתחילים שנה מתוקה.
אחרי שבע שנים טובות במונטיפיורי עובר מועדון הדיוה לרחוב הרכבת 72 ומתכונן לשבע שנים טובות עוד יותר. הצצה למועדון הדראג הכי לוהט במזרח התיכון.
בניחוח כפרי אפשר לשבת במרפסת הממוזגת, אבל אנחנו העדפנו את האופציה הכפרית והתיישבנו על סלע מבודד תחת עץ רענן. כמה דקות אחר כך הגענו למסקנה שדווקא אווירת מפלים מתאימה לנו יותר ומיד סידרו לנו שולחן בסמוך למפל המים.
על מה אתם חושבים כשאומרים לכם את המילה קפה? בטח לא על מנגל. השף אורן רון עם דרכים חדשות ליהנות מהנוזל החום והריחני שאנו מכירים כל כך טוב, ועם מתכונים לתבשילים בקפה.
אחד מזיכרונות הילדות הראשונים של רועי ראשוני הוא ארוחה שאכל עם אביו, השף יוסי ראשוני, כשהיה בן 6. רועי הזמין אנטרקוט וביקש מהמלצר לקבל אותו מדיום. ''מדיום לך?'' השתומם המלצר, ''כן, ענה אביו, ''ותיזהר שלא יהיה וול דאן כי הילד הזה יחזיר לך את הסטייק למטבח''.
''ברוכות הבאות'', קיבל את פנינו המארח במרקש. ''תרצו ערק או וורמוט?''. פתחנו עם וורמוט, והיינו יותר ממוכנות להתחיל בטעימה.
יש מי שסולד מסושי, אחרים מעבירים את חייהם ב מסעדות יפניות, או בפנטזיות על הקונוס הבא. אבל על דבר אחד אין ויכוח בין המחנות, מדובר באמנות קולינרית מרהיבה. ארבע קומבינציות סושי יפניות שמדגימות איך הופכים אורז לזהב.
קפה לא רק שותים, מסתבר. אפשר לדשן אתו עציצים ולתעתע בעזרתו כלבי גישוש, ואלו רק הדוגמאות הצנועות. אבנר מירב מקופישופ אונליין מדווח הפעם על השימושים הבלתי קונבנציונליים בקפה.
לנשנושי בר אנחנו זוללים טבעות קלמארי עם רוטב צ'אטני פלפלים ולימון וקרפצ'יו בקר בבלסמי ופרמזן מגורד. אלו מנות בר נהדרות, אבל כדאי מאד לדעת שננה מציעה תפריט מסעדה לכל דבר והיא פתוחה גם משעות הצהריים לארוחות עסקיות.
בנבחרת השפים שמובילה את ענף המסעדנות הישראלי, לערן שוורצבד שמור מקום של כבוד. כבר שנים שהוא מאכיל אותנו במאפים ברמה בינלאומית, מעלה בהתמדה את רף האיכות. שף בשקט הפעם עם הקונדיטור שמעריץ את פייר ארמה.
לרגל סוף החופש הגדול לקחה ליאורה חוברה את בתה גל לאחר צהריים של כיף בסדנת שוקולד לילדים של SPICES. הבילוי התגלה כזמן איכות אמיתי, גם אם לא משותף.
נסאר נסאר נולד ביפו לפני 44 שנה, לאמא יהודיה ממוצא עירקי ולאב ערבי מוסלמי. כבר מהנתון הזה אפשר לדמיין איזה אוכל עלה על שולחן המשפחה ומה גרם לנאסר להפוך למסעדן ובשלן. כרטיס ביקור הפעם עם נסאר נסאר ממסעדת אבו נאסר-חינאוי.
תיקחי אותי הרבה ליפו מעכשיו, טוב? אתה מבקש. לא ידעת שיש כאן כאלה מקומות מיוחדים. אתה מבקש עוד וויסקי ואנחנו שוקעים שוב במנוחה ובקסם של הג'פה בר.
והפעם בחרנו שף שמגיע אלכם הביתה ומבשל בשבילכם למי שאתם אוהבים. והמישהו הזה, עדיף שיאהב אוכל טוב. רון מגיש מתכון מיוחד לוולנטיינס
הוא נולד בקרית אונו ומתגורר בה עד היום אבל לבו בפרובאנס. זיו רובין, השף של ל'אנטרקוט ואלהמברה, מבשל אוכל צרפתי לישראלים ומתגעגע.
חמש פעמים ביקר יענקל'ה חיימי באיטליה לפני שפתח את ראגו. הוא אוהב בה הכל, את התרבות, האמנות, האוכל והטבע. כרטיס ביקור עם האיש שמאחורי המסעדה האיטלקית הירושלמית היפה והמצליחה.
אורי ירמיאס הוא לא רק אחד השפים המוכשרים שקמו לנו, הוא גם אדם מרתק. בגיל 16 עזב את הבית ויצא לטיול של ארבע שנים בעולם, בהודו, אפגניסטן, פאקיסטן, פרס ובאירופה. לבדו, בקרוון, התחיל לבשל מפרודוקטים שקנה בדרך. בדרך הטבע, הוא אומר, התקבצו סביבו תמיד חבר'ה רעבים. בסוף הוא פתח מסעדה.