מנת הדג היתה יוצאת מן הכלל. פילה של פרידה ועליו פרוסות בטטה, עטוף בעלי מנגולד ואפוי ברוטב שמנת ועירית. הדג, שממש נמס בפינו, היה מלווה בפרוסות בטטה נוספות ובבורגול. זללנו אותו וליקקנו את הרוטב
בקונדיטוריות ''לחמים'' הגיעו למסקנה שלמרות שהם יודעים לעשות יופי של לחם, הם רוצים לתת הרבה יותר מזה. כך נקלעתי עם חברה אותה לא ראיתי זמן רב למיני בית הקפה של ''לחמים'', בערב של השלמת אינפורמציה.
לאכול ארוחת בוקר עשירה וליהנות מקרני השמש הראשונות. צפוני בטיילת מציעים ארוחת בוקר מלאה במחיר מיוחד של 29 ש''ח.
אף מסעדה לא יכולה לסמל את העיר ניו-יורק טוב יותר ממסעדת The Four Seasons (''ארבע העונות'').המסעדה היא קלאסיקה מודרנית אשר מובילה את הטרנד בעולם המטבח האמריקאי מ- 1959 ומפורסמת במעדנייה, באווירה הפסטורלית השוררת בה ובעיצוב הפנים המיוחד.
בבית כבר חיכתה לי הקטנה כדי שאקח אותה לחוג, השניה - שאעזור לה בשיעורים, השלישית ביקשה ארוחת צהריים מאוחרת והרביעי – ארוחת ערב מוקדמת. שום דבר כבר לא הצליח למחוק לי את החיוך מהשפתיים. השעתיים בקפיטלו עשו לי את זה.
המסעדה הכפרית בנויה מעץ עם חלונות גדולים המשקיפים לנוף מדהים שנמצא בחוץ. בפנים מתנגנת מוסיקה אוטנטית ונעימה המשלימה את האווירה המיוחדת של המקום.
קרפה דיאם הוא הבר הידוע בעיר בתור בר הומו-לסבי, או כמו שהבעלים אוהבים להגדיר אותו ''סטרייט פרנלדי''. אחרי ערב במקום ובתור סטרייטית, אני בהחלט יכולה להעיד שהרגשתי שהיו סופר-פרנדליים אתי
שתי המנות העיקריות שנאכלו שלא לומר נזללו על ידינו, היו פנה פילה בקר בשמנת ופלפלת עם רוטב נפלא שהתחבר היטב לפסטה והיה ממש מעדן, וצלעות טלה בגריל, שהיו עסיסיות וקצת כמו בפרסומת למילקי, גרמו לנו להילחם על הביס האחרון
בשישי בצהרים, בלב תל אביב, מטופלים בשלושת ילדיהם, הימרו בני הזוג כהן על ארוחת צהריים ב''מלכות הפלאפל'' ולא טעו. הילדות התלהבו מהמנה הכתומה של פלאפל בטטה והבן התביית על הפיתות הטריות שאופים במקום. זמן איכות
את טורו הפעם מקדיש הבריסטה אבנר מירב לקפה נמס, קפה ירוד ומעורר סלידה לטענתו, שמשום מה התחבב מאוד על הישראלים
סקפטי ונרגן יצא גיל בן חרות לסדנת שמן הזית של השף יניב גור אריה ב''לגעת באוכל''. מה כבר יכול להיות מרגש בבישול בשמן זית, הוא מלמל. את מה שקרה לו בארבע שעות אפשר להגדיר במילה אחת - מהפך
בביתה שבשמורת האלונים במרום גולן, מול נוף מרהיב ובחיק צמחייה בסגנון שוויצרי, מארחת שפרה מיכאלוביץ' לארוחות פרטיות. התפריט שמשתנה על בסיס יומי והאווירה האינטימית, הופכים את הביקור אצלה לחוויה קולינרית מקורית ומיוחדת
השף דוויד בולי מגיש גירסה משלו למטבח הצרפתי הקלאסי. מאז שהמסעדה נפתחה מחדש כמעט שאי אפשר להשיג בה מקום אלא בהזמנה של חודשים רבים מראש.
מזג האוויר הסוער בשבוע האחרון מייצר לפחות שני דברים טובים, הוא מעלה ברשתות הדייגים עושר של פירות ים והוא עושה חשק למרק חם. השילוב בין השניים מנצח
התפוזים, התפוזים טובים באלף אחוזים, אבל גם לאשכוליות לא חסר ובטח שלא לפומלות. כל הסיבות לאכול הדרים עד מאה ועשרים
הרוטב של פלטת פירות הים העצומה היה פשוט לכאורה, בסך הכל עגבניות, פלפלים חריפים והמון עשבי תיבול. אבל מישהו במטבח כישף אותו. לא יכולנו להפסיק לאכול ממנו, דומעים מהחריפות ומתענגים על כל ביס. אין מה לומר, פירות הים ליוו אותו באופן מושלם
בניגוד למקובל התפריט בבאנאפה פותח דווקא בקינוחים. בעמוד הראשון מצוטט גיל חובב, אוטוריטה פרנקופילית, שטעם במקום את הקרואסון הטעים ביותר בארץ. דילמה רצינית. נורא רציתי להקשיב לגיל חובב אבל מאז ומתמיד הייתי בחורה של אוכל ולא של קינוחים
הכוסות מתרוקנות באיטיות ובתיאום כמעט מושלם. בזמן שהן מתרוקנות חלל הבר המוארך דווקא מתמלא. זהו ליל שלישי ובו, כפי שמעיד הפוסטר, ''הבנות של הצ'ייסר תופסות פיקוד''
כמו הרבה שפים גם איגור קולטניוק חולם על המסעדה שיפתח פעם. עד שזה יקרה, הוא מתמקצע בפסטה טרייה ובמנות איטלקיות באחת המסעדות המקסימות בתל אביב
בעיקרית התלבטנו בין שלל מנות הבשר והעוף למיניהן. הבעיה נפתרה באחת כאשר המלצר הציע לנו, איך לא – גם וגם. מסתבר שיש להם עכשיו דיל מפתה במיוחד של ''אוצר הבשרים''
מנגד הוזמנה מנת טונה אדומה צרובה. קוביית דג מפולפלת בפלפל שחור וצרובה קלות הונחה על מצע פטריות פורטובלו, צנוברים ועגבניות מיובשות. כשהטונה טרייה אין מקום לפספוסים, זו מנת בינגו. ''אני אוהבת את המקום הזה'', אמרה דינה ונשענה לאחור כשמבט מפויס על פניה הצופים אל הגן
מתחם התיירות ''פלמחים על הים'' יוזם לראשונה פסטיבל חורף, המבוסס על מאכלי החצילים. הפסטיבל יערך מדי שישי החל מיום שישי ה – 30 לדצמבר 2005 ה' חנוכה, ועד יום שישי ה – 27 בינואר 2006.
לפחות ארבעה פסטיבלי אוכל יתקיימו במסעדות שונות ברחבי הארץ בשבועות הקרובים. פסטיבל קובה במסעדת אמא הירושלמית, פסטיבל חצילים ב''אל מול הים'' הפסטורלית, פסטיבל פסטה בפורטובלו ביבנה ופסטיבל מאכלים בולגריים בויטושה היפואית. פרויקט למי שאוכל כדי לחגוג
החלום של אביב רגב, השף הצעיר והחדש של לה סנטרל, הוא לפתוח מסעדה משלו. עד שיגשים אותו הוא מקפיד לעבוד במסעדות טובות, לצבור ידע ומוניטין ולהתנסות בכל סגנונות הבישול. בינתיים מגלה הרזומה שלו, שמדובר בשף שמדלג בקלילות ממנות גורמה לחמין ביתי