אלון כהן הזדמן ליהודה הלוי והתרפק שם על זכרונות העבר. הרחוב קצת השתנה, מכונת הפינבול כבר איננה אבל הרוסטביף הוא עדיין הכי טוב בעולם
אבי הלוי טעם יינות מבורגונדי ונכבש בקסמם של השרדונה והפינו נואר. על בוקה, עפיצות, ארומה ושאר ירקות
אסנת סדן מפליאה בפיסול ב''חימר מתוק'' ומחלקת טיפים לכל דיכפין. כך תרכיבו לילדים סלסילת פירות מקורית לשבועות
עם העובדות קשה להתווכח: עם הזמן אנחנו מסגלים לעצמנו מנטליות ים תיכונית. קחו לדוגמא את הפסטה שהפכה למאכל הלאומי החדש, את הסייסטה שתורגמה אצלנו לארוחת צהריים ארוכה ואת חיבתנו המתעצמת ליין. חברו את שלושתם ותקלעו בול לטרנד החדש - הפסטה בר
עוגת גבינה עם קונפי עדשים? מוס שוקולד עם בזיליקום? אחרי שזכה בחמש מדליות זהב בתחרויות בינלאומיות (ובשש מדליות כסף), הנס ברטלה, השף-קונדיטור והמותג, מחפש גיוונים. ויש גם מתכון לשבועות
מסעדת אורו – מסעדת בשרים יוצאת בבראנץ' מאכלים מרוקאים קלילים בשילוב סלטים אותנטיים ומיצים מתאימים. ארוחת בוקר-צהריים עם מאכלים פופולארים מפנקים , מוזיקה אנדלוסית ופינת מתוקים מזרחית.
זה בכל זאת דייט ואנחנו חולקים במנה העיקרית: ספייריבס סיני במרינדת פלפל, יין לבן, שום וקרמל מתקתק. כשהוא מוגש לשולחננו ניצוצות של אהבה כבר מורגשים באוויר. כל אחד אוכל בנימוס את חלק שלו, מי בידיים (הוא) ומי בסכין ובמזלג (אני). מה זה משנה אם בסופו של דבר שנינו נשענים לאחור עם חיוך של סיפוק
פצחנו בקוקטייל ''סקאייה סקוויז'', שילוב מנצח של ליקר וניל, תאנים ווודקה סאוור, ובקוקטייל ונילי בשם ''שניים סינים'' (והכוונה לתפוזונים סיניים) שהוגש אמנם ללא כינור גדול, אבל היה צונן וטעים
''בדולינה בנמל'' היא אחותה הצעירה של מסעדת בדולינה הידועה מגדרה הנחשבת לאבן שואבת לתושבי האזור, שהגיעה תל אביבה להפיץ את בשורתה של המסעדה-האם בעיר הבילויים...
לרגל יום ירושלים בחרנו להעלות על נס ארבעה מוסדות ירושלמיים ותיקים, יפני, כורדי, ספניולי וצרפתי, ממש כמו בבדיחה שחוקה. בעצם, בדיוק כפי שעושה גם ירושלים
גלים גלים של ריחות מלווים את אבי קינן, השף הראשי של רשת רולדין, במשך היום: ניחוח עוגות שמרים חמות מתחלף בריחן המתוק של עוגות הגבינה והשוקולד ובריח הבצל והגבינה האפויים העולה מהקישים הצרפתיים. ובכל זאת בצהריים, כשהוא רעב, הוא אוכל סביח
אחרי 40 טורים על קפה, אבנר מירב מגיע סוף סוף לעיקר ומתחבר לרגשותיו והוא עושה את זה על ספל אספרסו, כמובן
אחותי ירושלמית כבר הרבה שנים. וירושלמי, כידוע, זה הרבה יותר מהגדרה גיאוגרפית. לכן, כשאנחנו מתכננות להיפגש ולאכול משהו ביחד אני לא מופתעת כשהיא מצהירה מייד: "אבל בירושלים!"
אנג'י מציעה עסקיות צהריים לימי ג', מנה ראשונה עיקרית ושתיה במחיר העיקרית.
ליאורה חוברה, הדיאטנית שלנו, יצאה הפעם למשימה בלתי אפשרית - שלחנו אותה למסעדת פביאנה לאכול ארוחת פסטה טרייה ברטבים. הדו''ח המלא שלה על האירוע כולל רשימה ארוכה של צידוקים שיקלו על מצפוננו וגם תובנה לסיום: אם כבר לבזבז קלוריות אז רק על הטוב ביותר
בחורף 1942, כשעקב מזג אוויר קשה בוטלה אחת הטיסות, החליט הברמן ג'ו לפנק את הנוסעים המאוכזבים בכוס קפה מיוחדת במקום התה שנהוג היה להגיש. הוא חיזק אותו בוויסקי אירי (פאורס) בתקווה שהתוספת תקל מעט על ההמתנה
על השולחן נחתה מחבת ברזל שחורה ולוהטת ובה קוסקוס עם שרימפס, קלמרי ומולים. בראשם, כמו מפקד גאה, סרטן כחול חצוי לשניים. המנה היתה נדיבה ומצוינת. הקוסקוס תובל בפלחי אשכולית אדומה, שהוסיפה למיזם חמצמצות מרעננת ומפתיעה. כשהרמנו את הראש, הגיעה לשולחן מנת צלעות טלה ביין. רוטב היין היה עשיר ומתקתק והשתלב ברכות עם הטלה ופירה הבטטה
הפסטיבל הרביעי של נחלת בנימין יתקיים בסימן אופנה עם כבוד לשדרת הטקסטיל התל-אביבית, למעצבי האופנה היושבים ברחוב ולחנויות הבדים הוותיקות. הצצה לארבע מסעדות במתחם ש''הולבשו'' על ידי מעצבי אופנה
אנטרקוט טוב מתחיל בבחירה נכונה של הבשר, אומר יריב סלמה מ''ל'אנטרקוט''. הוא צריך להיות מיושן היטב ועם כמה שיותר שומן, והכי חשוב לאכול אותו מדיום-רייר. השאלון הפעם עם מי שחתום על האנטרקוטים הטובים בעיר
אג'נדה, מסעדת הבשרים החדשה בנמל ת''א, מציעה מגוון עסקיות, הכוללות מנה ראשונה, עקרית ושתיה.
אוהבים נקניקיות? ומה עם תפוחי אדמה? בסוף השבוע הבא, 12-13 במאי ולקראת ל''ג בעומר, יערך בחבל הבשור פסטיבל תפוחי אדמה. המבקרים בו יוכלו לסייר בשדות תפוחי אדמה, להכין חותמות אישיות מתפוחי אדמה ולפסל בפירה
הספריבס הוגשו עם פירה תפוחי אדמה ורוטב שזיפים, סויה וגינג'יר. המנה המושפעת מן המטבח האסיאתי, היתה יפה כציור יפני. את התיבול התאילנדי של קציצות הטלה נאמץ גם במטבחנו הביתי. נגיעה של עשב לימון שדרגה אותן באופן מקסים. הקציצות שכשכו ברוטב חומוס ועגבניות שהיה טעים אך למרבה הצער חרג מקצה גבול הקיבולת של אדם קטן כמוני
התפריט הכשר מציע מבחר בשרים גדול. לאחר לבטים החלטנו לנסות מנה של צלעות כבש (69 ש''ח), שיפוד קבב (18 ש''ח), ושיפוד מיקס מנצ’יס (25 ש''ח) – שכולל כבד עוף, לבבות עוף ופרגית.
בשישי, ה-5.5, תתקיים ב''איש הענבים'' ביפו טעימת העצמאות השנתית, במסגרתה טועמים ממיטב יינות ישראל תחת קורת גג אחת. בטעימה השנה יהיו 59 יינות, כמספר שנות המדינה ועוד אחד לשנה הבאה. על טעימת העצמאות וטעימות נוספות בחודש מאי
אבנר מירב, הבריסטה האינטלקטואל הפרטי שלנו, ממשיך בחיפושיו אחרי הקפה הכל-ישראלי. המנגל של יום העצמאות בו אכל סטייק דרום אמריקאי עם סחוג ומרח על ההמבורגר האמריקאי קצת חומוס (עם סכין פלסטיק כמובן) העלה בו מחשבות