כשאנחנו יוצאות מ''לה-טוסקנה'' אנחנו משתאות מהפלא: זה עתה הצלחנו לסיים ארוחה איטלקית שלמה ולצאת שבעות ומרוצות, אך ללא תחושת הכובד המתלווה בדרך כלל לארוחה כזאת. איך זה קרה?
את השנה החדשה מציינים בבל ווד בר ביום הולדת שנה למקום. כתבנו הירושלמי יובל אופק, סר לבדוק מה שלום העולל בתום שנתו הראשונה וגילה שהתינוק שולט בחומר, שוחה באלכוהול ואפילו דובר אנגלית
על התפריט המבטיח של מסעדת מארי בנוה צדק אחראי לאון אלקלעי, מהדמויות הססגוניות בענף ומהשפים היותר מוכשרים במקומותינו. אם צריך לחלץ ממנו משפט אופייני, זה יהיה כנראה ''הלאה הטרנדים!''. בינתיים הוא חולם על היום שישיבות הממשלה ייפתחו בדיון על ארוחת הצהרים
נטע גל וזוגתו החליטו לרדת הפעם לפשר תופעת התור המשתרך בכניסה לגלידה אנדרי. משדרות רוטשילד התל אביביות הם נסעו עד יפו רק בשביל ללקק והחליפו את הסקפטיות בהערצה גורפת
סתיו ויפו הם חיבור מנצח. בסמטאות האבן הצרות והעתיקות כבר מנשבת רוח קרירה והגלריסטים ידידותיים ומזמינים מתמיד. חמש דקות מתל אביב מזומנת לכם החוויה הכי קסומה ומנותקת, וכמו תמיד, אי אפשר בלי ארוחה טובה
שתי המנות היו טעימות מאוד, והוסיפה לשמחה פוקצ'ת הבית – פוקצ'ה שנאפית במקום עם שמן זית ועשבי תיבול. המנה מוגשת עם מטבלי סילאן, פסטו, וטחינה.
כמו דוור הממשיך להגיח עם בשורות טובות חזר אלינו הפאסאדור עם עוד ועוד סוגי בשר, ברגישות רבה לקצב האכילה שלנו. תחושה חדשה ונעימה הציפה אותנו כשהבנו שהארוחה תיגמר רק כשאנחנו נחליט, בעוד הפאסאדור, כמו אמא פולנייה, תמיד יעקם את פרצופו באכזבה: ''מה, זהו? אתם לא רציניים, אכלתם כמו ציפורים. טוב, אז תאכלו רק עוד משהו קטן...''
לרגל פסטיבל ''טעימות מיפו'' נתבקשתי על ידי עורכת האתר לבקר בג'אפה בר, הבר של ניר צוק הממוקם במתחם הקולינרי של האושיה היפואית ולחזור עם רשמי הקלילים. אני אמנם אוהב אוכל טוב ומחבב מאוד אלכוהול וברים, אבל לפני הכל אני אדריכל
גאיה ברטלה בית הקפה המוכר והאהוב של גלית והנס ברטלה בפתח תקווה, מציע בנוסף לעוגות ולמאפים הנפלאים שכולנו מכירים גם ארוחות עסקיות המוגשות כל יום, למעט יום שישי, בין השעות 12:00 – 17:00
השף של מסעדת פועה כיום הוא דודי שיק הזכור לטוב מבבל'ה וממקומות אחרים, בזכות הבישול הביתי המשובח שלו, שמביא כל שניצל ופירה לדרגת אמנות. ובכל זאת בחרנו לתת את השאלון לפועה, בעלת הבית המיתולוגית, טיפוס יפואי מיוחד ומסקרן. הכל אודות פועה
סמדר ולטר כתבתנו ואופה מדופלמת בזכות עצמה, קפצה לביקור אצל ''אייל מאפים טובים'' והתמוגגה. את ''הוראות ההגעה'' היא מסבירה כך: ''סעו לקניותר של נס ציונה ומשם, פשוט לכו בעקבות הריח''.
המון עניין עושים בארץ בשנים האחרונות מאיכות הגלידה, אומר אלון כהן, ולא מספיק מהכלים שבהם מגישים אותה. הגיג קטן ומתוק עם מתכונים למקפאים טעימים בחמש דקות. העיקר שהגביע הוא שלנו.
באמצע המדבר, על כביש הערבה אי שם בקילומטר ה-129, שוכן לו קפה בר מואה. קפה בר מואה מציע ארוחות טעימות ועשירות בירקות טריים היישר מן השדות הסמוכים. כל הארוחות מוגשות עם קפה או משקה קל.
חרף מחאותיה, שלחנו את הדיאטנית שלנו, ליאורה חוברה, לסדנת סושי. שבוע אחר כך הרימה הסטודנטית הצעירה ארוחת סושי רבת משתתפים במטבחה הביתי, ועשתה את זה כמו (יפנית) גדולה. איך שגלגל מתגלגל לו.
קינחנו בטירמיסו מצוין ושתינו קפה. בעוד שבוע הוא ישתה בלעדי קפה איטלקי באיטליה האמיתית, הרהרתי, אבל בינתיים אנחנו פה. וכל עוד אנחנו פה, אנחנו מבלים כמו שצריך וגם אוכלים כמו שצריך, אוכל איטלקי, כמו שצריך.
מנת הפתיחה, המוגדרת כ''לחם אבנים עם מבחר טפנדים'', מביאה לשולחן לחם חם נפלא מלווה בממרח פסטו ושיני שום כבושות, ולצדו עשר קעריות קטנות וצבעוניות של מתאבנים על בסיס עונתי.
ארבעה ברמנים מספרים על המשקאות הכי חמים על הבר שלהם בקיץ האחרון ומוסיפים מתכונים לקוקטיילים קיציים משגעים.
הוא רק בן 26 אבל כבר סוגר עשר שנים במטבח. כרטיס ביקור עם אלעד הרוש, על כל הדרך מהמטבח הצבאי דרך ''רפאל'' של רפי כהן ועד בוחא, המסעדה שלו.
לזכותו של מ' ייאמר שהוא לקח את העניין ברצינות. לחובתו ייאמר שהוא לקח את העניין כל כך ברצינות, עד שלא הפסיק להכתיב פסקאות. עם המנות הראשונות הוא שחרר את ההצהרה: ''תכתבי שהפטריות במחבת הלוהטת הן מנה מתאימה לקונספט, רק שהיינו מעדיפים אותן עם פחות עשבי תיבול, ושכנפי העוף בצ'ילי הוכנו כהלכה''. אני מהנהנת ומנצלת את העובדה שהוא עסוק בדיבור כדי להשתלט על שארית הכנפיים
האמת, האשמה כולה עלינו. המלצר הסימפטי של ''אלתר-נתיב'' ציין בפנינו שהמנות גדולות. המנות היו מוצלחות – הפטריות במילוי גבינות ואגוזים והקרמה קלה של פרמזן, וגלילות חצילים רכות במידה, עוטפות מילוי לבנה ומעליהן רוטב פסטו שהעניק להן תוספת טעם.
יותר ממיליון ילדים חוזרים לבית הספר בתחילת ספטמבר ויחד איתם חוזרים מיליון הורים להכין סנדביצ'ים בכל בוקר. הדיאטנית ליאורה חוברה מסבירה על מה חשוב להקפיד ומה לא מומלץ להכניס לתיק האוכל
מסורת היא בידי גדי שטרנבך ועמנואל מדר להשיק את יינותיהם מדי שנה דווקא בחודשי הקיץ. בעוד תושבי המרכז סובלים מעומס חום ואחוזי לחות גבוהים, מתיישבים אצל שטרנבך במרפסת הקרירה תחת הפרגולה עטורת הגפנים, טועמים את יינות היקב ומתכבדים במטעמים
אין כמו ארוחה עסקית טובה, שפותחת לך התיאבון עם ראשונה ומפנקת עם עיקרית דשנה, לצד משקה קל, שכלול בארוחה. החלק הכי טוב בעסקית הוא שכל זה מוצע במחיר אטרקטיבי! שיהיה לנו נעים וגם טעים. כאלה הן העסקיות השוות של פטרוזיליה. העסקיות מוגשות בימים א' - ה' בין 11:00-18:30.
רגע לפני סוף החופש הגדול, ארבע מסעדות שמציעות דילים מיוחדים לארוחות עם הילדים
את הטרנד הבא בעולם האוכל הישראלי תביא כנראה רוני נבו, השפית של מסעדת INI שחולמת לבשל אוכל על פי תורת הפאנג שוואי. בינתיים היא מבשלת אוכל בסגנון איטלקי, צרפתי ו''כל מה שביניהם''. כרטיס ביקור ומתכון לסלמון בשמנת וזעפרן