כבר בשלב המנות הראשונות בעסקית של מסעדת פטרוזיליה הבינה שפרה צח למה נוהרים למקום כל יום בצהריים עשרות אנשי עסקים מהמתחם עם בטן מקרקרת ופנטזיות על כדורי פלאפל פריכים, חצילים בטחינה, שיפודים על גריל פחמים, ופיתות שמנמנות, טריות וחמות
לקראת הקינוח החלטנו להעביר הילוך ושיחקנו משחק. כל אחד מאיתנו מתוודה על חטאיו בשנה החולפת ולא מסתיר שום עוון או חטא והשני דן אותו לזכות או לחובה בעניין הקינוח. במתוקה המשחק הזה מרגש כמו רולטה רוסית
עם שני מתבגרים צמחונים בבית, אפשר לסמוך על שפרה צח שתשכלל עד אין קץ את מתכוניה הצמחוניים. הפעם, הגרסה שלה לחמין צמחוני למהדרין
רשמים מארוחת הזהב שערכו יקבי כרמל במסעדת לה גוטה בירושלים לרגל זכיית יינות היקב במדליות שונות בתחרויות ''אשכול הזהב'' ו''טרה וינו''
פנטזתם לכפר בצום יום הכיפורים על ארוחות השחיתות של ראש השנה? תשכחו מזה. ''מי שלא יאכל בצורה שקולה בארוחה המפסקת ובשבירת הצום, עוד יגלה שעלה במשקל'', מזהירה ענבל קרקו, משומרי משקל ומנדבת כמה עצות איך להיכנס ולצאת מהצום
ארבעה ספרי בישול חדשים ומומלצים למי שמחפש חומר קריאה לוהט ליום כיפור או דרך נבונה לממש את תלושי המתנה לחג. ויש כמובן גם מתכונים בלעדיים למנות מתוך הספרים של קרין גורן ואורי ירמיאס ואפרת מיכאלי
בוחא הוא משקה מרוקאי חריף, יין שרף המזוקק מתאנים ומכונה גם ''ערק תאנים''. זהו גם שמה של מסעדה קסומה שמתחבאת בסמטאות שוק הכרמל, פנינה גסטרונומית בתוך חיי השוק ההומים. גל נטע אכל שם ארוחת צהריים אוריינטלית ''מרתקת'' כהגדרתו, והתפעל מהוירטואוזיות הקולינארית שהדגים השף אפילו במנת הקוסקוס עם החריימה
למון גראס באבן גבירול יושבת על פינה טובה. אם באים מהבימה - זה קרוב. אם מגיעים מהמשכן לאומנויות הבמה, מהקאמרי, ממוזיאון תל אביב או אפילו מבית המשפט - זה לא רחוק, וגם לעיתונאים המסתובבים באזור בית סוקולוב זה נמצא בדרך. הסניף כשר, האוכל מגיע מהר יחסית, חצי פאסט פוד, אבל עם היתרונות שבמסעדה ממוזגת ונעימה.
מסעדת בויה שוכנת על חוף הים עם נוף קסום ומרהיב הנשקף מבעד לויטרינות זכוכית ענקיות. מכל פינה במסעדה נדמה לך שאתה בספינה השטה בים ללא כל נוף אורבאני נוסף, מה שמקרין אווירת חופש, ניתוק, שלווה ויופי רב. בויה מציעה תפריט עסקי מגוון בטווח מחירים של 69 – 94 ש''ח. התפריט העסקי מוגש בימים א' – ה' בין השעות: 12:00 – 18:00
חברת NE.S הישראלית חשפה השבוע פטנט בינלאומי חדשני, את ה- WONDERSEAL, מנגנון המתחבר למכסה הצנצנת ושומר על הטריות והארומה של הקפה עד הגרגר האחרון. בינתיים רק לשותי נס קפה
מרכזים קולינאריים הם כבר מזמן לא רק טרנד ובישראל 2006 הם הפכו לסגנון חיים של עשרות אלפים. אורנית עובדיה, השפית הראשית של המרכז הקולינארי ''טייסט'' ברעננה, מזמינה אותנו להציץ אל מאחורי הקלעים של הענף הכי מתפתח בתרבות האוכל המקומית
בשבילי זו היתה כבר שעת צהריים מאוחרת והייתי רעבה לאוכל אמיתי. ביקשתי אנטיפסטי ואחריו פיצה עם בצל וחצילים. כשהפרנצ' טוסט המטוגן של יסמין הגיע שתינו טעמנו ונמסנו
עיינה גל לקחה את החבר בשישי אחר הצהריים למארי, המסעדה החדשה שבשכונה הכי יפה בתל אביב. קרפצ'יו הסלמון היה נהדר, רצועות החציל בטחינה עוררו את התיאבון ושתי כוסות היין יחד עם השבת היורדת על נווה צדק הפכו את הדמדומים לקסומים. כך מתחילים שנה חדשה
החל מהשבוע יתפסם כאן אחת לשבועיים טור אישי של יואב שורד. ולא שצריך להציג, אבל רק לשם הנימוס נזכיר שחוץ מאליל בנות, חתיך וכוכב טלוויזיה, מדובר בברמן מקצוען ומנוסה ומהחודש האחרון גם בעליו של הבר ויינשטוק בנחלת בנימין בתל-אביב
אנו בחרנו לנסות סטייק בנוסח סיני, רצועות בקר בציפוי פריך מוגשות על מצע של בצל מטוגן ברוטב יין וציר בקר שמוגשות על מחבת לוהטת – תענוג לעין ולחיך. עוד במחלקת הבקר הזמנו מנת בקר סצ'ואן – רצועות בקר, בצל ,פלפל ירוק, פטריות, וגמבה ברוטב סצ'ואן סמיך וטעים.
רגע לפני שאנחנו טובעים בעוגות דבש בחושות, הנה ארבע מומלצות במיוחד פלוס מתכון בלעדי לעוגת הדבש של ''מתוקה''. שתהיה שנה דבש!
מיתוס - גריל בר כשר, מושקע ומעוצב, הנמצא במגדלי אירופה ישראל בת''א. מציע ארוחות עסקיות מצוינות עד שעות הערב המוקדמות, ואז הופך לבר מסעדה עם אווירה אלגנטית. התפריט העסקי מוגש בימים א' – ה' בין השעות: 12:00 – 17:00 במחיר של 69 ש''ח בלבד!
דבש הוא חומר גלם מצוין לאפייה. מתוק וטעים, מוסיף צבע זהוב וטעם קסום, והריח... תאמרו לי, האם יש ריח מתוק יותר מריח הדבש? סמדר ולטר מתפייטת על דבש ומצרפת מתכונים לפאי תפוחים ודבש, לעוגת דבש ולחלת דבש לראש השנה
בפרוץ עלינו חגי תשרי גייסנו את מיטב המוחות וקיבצנו עבורכם צרור מתכוני חג מנצחים. האוסובוקו בפירות יבשים של ארז שטרן, קבב הלוקוס על קרם כרישה וחצילים של מנחם כץ, סלט הירוקים וגרעיני הרימונים של בל קפצן, עוגיות הדבש החלומיות עם התבלינים של אורי שפט ועוד ועוד. פרויקט שלא מתחילים את השנה בלעדיו
לשלוח את סמדר ולטר לסדנת בישול זה כמעט כמו לשלוח נזירה לאורגיה. צמחונית אדוקה שלא אוכלת אפילו דגים ונמנעת מלאכול ביצים לא מבושלות (אפילו אם הן מוקצפות במוס שוקולד)? ובכל זאת, מהסדנא של יואב שורד בספייסס היא חזרה בריחוף קל
גורדון 17 - בר מסעדה ברחוב גורדון המשלב תערוכות מתחלפות מידי חודש והופעות חיות מידי יום לא מפסיק לחדש ולהפתיע גם בתחום הקולינארי. כל סופשבוע החל מחצות ועד אחרון הלקוחות, יוצע כל תפריט המסעדה והאלכוהול ב- 15% הנחה.
הצעות לבילויים גסטרונומיים ואחרים עם הילדים
שלחנו את שפרה צח לביקור בבלינצ'ס של שושנה ברמת גן בלי לדעת שמבחינתה מדובר באתר מיתולוגי. היא חזרה עמוסת זיכרונות ועם מסקנה קולינרית נחרצת: ''הבלינצ'ס טעים-טעים, ממש כמו פעם''
ראש השנה אוטוטו כאן ואתו הקניות, המתנות, הדודים והבישולים. לפחות בסעיף האחרון אפשר לעשות לעצמנו חיים קצת יותר קלים, והמחיר, תתפלאו לגלות, מצדיק את הרעיון. על חטאינו נכפר כבר ביום כיפור, ועד אז, שנהיה לראש ולא לסמרטוט
קיץ, חורף, מה זה חשוב, אנטרקוט תמיד טוב לאכול וזה שאכלו שרון ודני וייס בננה בנוה צדק היה נתח משובח. היה כל כך טעים וכל כך ממוזג בפנים עד שהמציאות המהבילה בחוץ נשכחה מהם לגמרי ואפילו הטענות כלפי הרצל ששלח אותנו לכאן ולא לקנדה הצוננת, נניח, התאיידו במזגן